Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

8/10/08

Αισθητική καταστροφή, Αντιπάρου, Κυκλάδων

Αισθητική καταστροφή, Αντιπάρου, Κυκλάδων Θέση: Αγιου Γεωργιου Συντεταγμένες: 36.9782,25.0332 υπερδομηση λογω υψηλου συντελεστη δομησης και γενικωτερα ορων δομησης στον οικισμο αγιου γεωργιου αντιπαρου ελειψη δικτυων υδρευσης αποχετευσης Πηγή: χειμερινοι κολυμβητες αντιπαρου , 7/10/2008 από: χειμερινοι κολυμβητες Αντιπαρου

2 σχόλια:

dzach είπε...

Η πληροφορία είναι αρκετά γενική και θα μπορούσε ίσως να τεκμηριωθεί καλύτερα.Αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία (πολεοδομικοί συντελεστές σε σύγκριση με άλλους τόπους, χωροταξικοί ή αρχιτεκτονικοί σχεδιασμοί που καταστρατηγούνται κ.λ.π.) ή συγκεκριμένες καταγγελίες, θα μπορούσαν να συμπληρωθούν.

antiparos-blog είπε...

http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html

"Aη Γιώργης: Η αισθητική της νέας τάξης"

Περιέχει και φωτογραφίες σχετικές καθώς και τον προβληματισμό επί του θέματος