Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

2/10/08

Υδρολογική καταστροφή, Βουπρασίας, Ηλείας, NATURA 2000

Υδρολογική καταστροφή, Βουπρασίας, Ηλείας, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SCI κωδικός GR2330006 , NATURA 2000-SPA κωδικός GR2330009 Θέση: Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου Συντεταγμένες: 38.011,21.298 Σοβαρά προβλήματα στη λιμνοθάλασσα προκαλούν οι 11 χείμαρροι που εκβάλλουν σε αυτή προκαλώντας με τις προσχώσεις τη βαθμιαία συρρίκνωσή της. Ρύπανση με φυτοφάρμακα αλλά και ευτροφισμός λόγω των λιπασμάτων από τους γύρω αγρούς, όπου φυτοπλαγκτόν και φύκια αυξάνονται υπερβολικά με αποτέλεσμα την έλλειψη οξυγόνου κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Πηγή: www.enet.gr , 26-1-2006 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: