Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

2/10/08

Υδρολογική καταστροφή, Παμβώτιδος, Ιωαννίνων, NATURA 2000

Υδρολογική καταστροφή, Παμβώτιδος, Ιωαννίνων, NATURA 2000 Η περιοχή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000-SPASCI κωδικός GR2130005 Θέση: Λίμνη Παμβώτιδα Συντεταγμένες: 39.660,20.891 Το ρυπαντικό φορτίο στον πυθμένα της είναι τεράστιο. Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο καθαρισμού. Μόνο 2 μηχανήματα καθαρίζουν τα νερά - και μόνον όταν... η βρομιά βγάζει μάτι! Ο Φορέας καταγγέλλει πιέσεις για οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή. Πηγή: www.e-tipos.com , 13-5-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: