Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

27/11/08

Επικίνδυνα απόβλητα, Σταγείρων-Ακάνθου, Χαλκιδικής

Επικίνδυνα απόβλητα, Σταγείρων-Ακάνθου, Χαλκιδικής Θέση: Παραλία Ολυμπιάδας Ολυμπιάδος Συντεταγμένες: 40.6041,23.7803 Η παραλία του Στρατωνίου έχει σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης με βαρέα μέταλλα, συνέπεια της επί δεκαετίες απόρριψης των τελμάτων εμπλουτισμού του μεταλλείου στη θάλασσα. Η ανάγκη αποκατάστασής της - στο βαθμό που είναι δυνατή - είναι γνωστή και πανθομολογούμενη. Μια ιδέα των έργων που απαιτούνται για την εξυγίανση της παραλίας μας δίνει η “Μ.Π.Ε. Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Στρατωνίου” της TVX HELLAS (1998):
* Κατασκευή τοιχίου (τύπου κυματοθραύστη) κατά μήκος της παραλίας που θα εμποδίζει τη μεταφορά ρυπασμένου υλικού από τη ζώνη επιρροής των κυμάτων στην παραλία.
* Απομάκρυνση του εδαφικού υλικού σε μεγάλο βάθος (3 μ.) και αντικατάστασή του με υγιές υλικό.
Πηγή: antigoldgreece.wordpress.com , 24/11/2008 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: