Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

1/12/08

Χωματερή, Βεργίνας, Ημαθίας

Χωματερή, Βεργίνας, Ημαθίας Θέση: Συντεταγμένες: 40.4990,22.2720 Αυτά που με ενδιαφέρον μάζευε ο απλός πολίτης για την ανακύκλωση, έγιναν στάχτη και τοξικά αέρια. Μετά από μέρες, σκεπάστηκε όλη η χωματερή και αυτό που είπανε ήταν ότι λύθηκε το πρόβλημα. Στη φωτογραφία φαίνεται τι βγαίνει από την χωματερή, ιδιαίτερα όταν βρέχει και το βρόχινο νερό περνάει μέσα από την χωματερή. Για δεκαετίες, θα καταλήγουν στα υπόγεια νερά και εμείς θα ξέρουμε ότι λύθηκε το πρόβλημα γιατί σκεπάσαμε τα σκουπίδια και δεν φαίνεται τίποτε. Αφού σκέπασαν την μεγάλη χωματερή, άρχισαν να ρίχνουν τα σκουπίδια, ακριβώς δίπλα. Έτσι απλά. Χωρίς να στεγανοποιήσουν το έδαφος. Πάλι αφύλακτη η χωματερή και όλα ανεξέλεγκτα. Πηγή: noikveria.blogspot.com , 15/9/2008 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: