Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

2/12/08

Τοξικά, Θηβαίων, Βοιωτίας

Τοξικά, Θηβαίων, Βοιωτίας Θέση: Ελαιώνος Συντεταγμένες: 38.3667,23.4500 Τεράστια οικολογική καταστροφή στον ποταμό Ασωπό προκαλούν οι παράνομες δραστηριότητες των επιχειρήσεων στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου.

Καταγραφές του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, έδειξε ότι βυτιοφόρα με επικίνδυνα στερεά και υγρά απόβλητα αποθέτουν τα προϊόντα τους ακόμη και στις πηγές του ποταμού.

Εξαιτίας αυτής της δραστηριότητας καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου.
Πηγή: www.skai.gr , 2/12/2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: