Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

8/12/08

Θαλάσσια ρύπανση, Οπουντίων, Φθιώτιδος

Θαλάσσια ρύπανση, Οπουντίων, Φθιώτιδος Θέση: ΛΑΡΚΟ Λάρυμνα Συντεταγμένες: 38.56474,23.29419 Συνεχίζεται η ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου από τη δραστηριότητα της βιομηχανίας "Λάρκο".

Υπολογίζεται ότι από τα 2 εκατομμύρια τόνους σκουριάς που παράγεται κατά έτος, το ένα εκατομμύριο τουλάχιστον ρίχνεται στο Βόρειο Ευβοϊκό, ενώ το υπόλοιπο πωλείται σε τσιμεντοβιομηχανίες.
Πηγή: www.skai.gr , 08/12/2008 από: dzach

Δεν υπάρχουν σχόλια: