Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

20/2/09

Δασική καταστροφή, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης

Δασική καταστροφή, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης Θέση: Μαυροπηγής Συντεταγμένες: 40.45,21.73 Αυθαίρετα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια του νομάρχη Κοζάνης, η ΔΕΗ ξεκίνησε την επέμβαση στο δάσος της Μαυροπηγής, καταστρέφοντας μια από τις τελευταίες «νησίδες» πρασίνου, έκτασης 500 στρεμμάτων, μέσα στο απέραντο γκρίζο του λιγνίτη και της τέφρας στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας. Πηγή: www.ethnos.gr , 20-2-2009 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: