Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

20/2/09

Θάνατος ζώων, Μούδρου, Λέσβου

Θάνατος ζώων, Μούδρου, Λέσβου Θέση: Ρεπανιδίου Συντεταγμένες: 39.917,25.300 39.918,25.245 Με «φόλες» σιταριού, εμποτισμένου με τοξικά φυτοφάρμακα, επιχειρούν ορισμένοι στη Λήμνο να εξολοθρεύσουν τα αγριοκούνελα που εδώ και χρόνια έχουν κατακλύσει το νησί, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες. Πηγή: www.ethnos.gr , 14-2-2009 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: