Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

19/6/09

Επικίνδυνα απόβλητα, Κορωνείας, Θεσσαλονίκης

Επικίνδυνα απόβλητα, Κορωνείας, Θεσσαλονίκης Θέση: στην προστατευόμενη ζώνη των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης Συντεταγμένες: 40.7,23.3 Δεκάδες μικρές χωματερές με μπάζα και απορρίμματα κάθε είδους έχουν δημιουργηθεί μέσα στην προστατευόμενη ζώνη των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης προκαλώντας την αγανάκτηση των οικολογικών οργανώσεων και του φορέα διαχείρισης, ο πρόεδρος του οποίου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα του Λαγκαδά σε μια προσπάθεια να σταματήσει το φαινόμενο που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Πηγή: news.kathimerini.gr , 19-6-2009 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: