Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

3/7/09

Αέρια ρύπανση, Κορινθίων, Κορινθίας

Αέρια ρύπανση, Κορινθίων, Κορινθίας Θέση: Καζάρμα, Μπαθαρίστρα Συντεταγμένες: 37.92827,22.95886 Η εταιρεία MICROFILL K. ZAFRANAS S.A. το εργοστάσιο της οποίας εδρεύει στην περιοχή Καζάρμα της Κορίνθου, έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί τεράστιο οικολογικό πρόβλημα σε όλη την περιοχή γύρω από την συγκεκριμένη μονάδα. Η σκόνη που "εκπέμπεται" 24 ώρες το 24ωρο, έχει νεκρώσει σχεδόν όλες τις καλλιέργειες γύρω γύρω, ενώ σε απόσταση 500 μέτρων υπάρχει η συνοικία ΚΑΛΛΙΘΕΑ της Κορίνθου. Παράλληλα η παραγόμενη ηχορύπανση ενοχλεί τους κατοίκους της προαναφερόμενης συνοικίας της Κορίνθου. Πηγή: Οι κάτοικοι της περιοχής , 28.6.2009 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: