Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

25/9/09

Αυθαίρετες κατασκευές , Σταμάτας, Αττικής

Αυθαίρετες κατασκευές, Σταμάτας, Αττικής Θέση: Βρεδού Συντεταγμένες: 38.151171,23.908938 Σε ορεινό και έρημο μέρος σε περιοχή πίσω και πάνω από το φράγμα Μαραθώνα στο οροπέδιο της Βρεδούς ακριβώς δίπλα σε πηγή, κάποιος καταπατητής φυτέψε πρόσφατα ελιές και λίγο πρίν τις πυρκαγιές ή μετά τοποθέτησε isobox-λειόμενο. Η περιοχή είχε έντονη φυσική αναδάσωση, μετά τη φωτιά δεν έμεινε τίποτα. Το isobox δεν είναι καμένο, πράγμα που δείχνει ότι τοποθετήθηκε μάλον μετά τη φωτιά. Πηγή: προσωπική παρατήρηση , 24/9/2009 από: Ανώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: