Στον οικοΤόπο κατασκευάζουμε έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα.
^
Φορτώνει... Για να γίνει αυτό, βοηθάμε να συγκεντρωθούν τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες μαζεύοντάς τες από ανθρώπους που τις γνωρίζουν ή από τις καθημερινές ειδήσεις. Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει και τις δικές του πληροφορίες, ακόμη κι η πιο μικρή είναι σημαντική. Τις πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα όποιος άλλος τις χρειάζεται.

Για να δειτε χάρτες με τις πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο που υπάρχει δίπλα στον κάθε τίτλο ή δείτε έναν μεγάλο χάρτη με τα τελευταία περιβαλλοντικά προβλήματα που καταγράφηκαν.

Για την πολιτική συλλογής και διάθεσης των πληροφοριών, διαβάστε εδώ.

Ο οικοΤόπος χρησιμοποιεί δημόσια γεωγραφικά δεδομένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αυτόματη σήμανση προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 (χάρτης).

10/9/08

Δυσμενής απόφαση, Ταμιναίων, Ευβοίας

Δυσμενής απόφαση, Ταμιναίων, Ευβοίας Θέση: Μηλάκι Αλιβέρι Συντεταγμένες: 38.3761,24.0613 Προχωρά η συνεργασία με την ΑΓΕΤ για την κατασκευή ανθρακικής μονάδας στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, στο Μηλάκι της Εύβοιας. Η αίτησή της για την έκδοση άδειας παραγωγής για τη λιθανθρακική μονάδα ισχύος 800 MW στην Εύβοια, έτυχε της αποδοχής της ΡΑΕ κατά την προχθεσινή συνάντηση της Ολομέλειάς της. Η ΡΑΕ καθόρισε σφικτούς χρόνους για την έκδοση της άδειας εγκαταστάσεως της Μονάδας εντός του 2009 και θέση σε εμπορική λειτουργία το 2013. Πηγή: lithanthrakas.wordpress.com , 8-9-2008 από: kalliopi

Δεν υπάρχουν σχόλια: